World Dogshow 2018

Van 9 tot en met 12 augustus werd er in de RAI in Amsterdam dit jaar de World Dogshow georganiseerd. We hadden ingeschreven met Sammy-Flo en Alexander Stamhuis had zijn Bauke, een kind van onze Byke, ingeschreven. Wat een show is het toch, die wereldshow! We zaten naast de centrale hal met alle stands dus tussendoor konden we lekker rond lopen en ‘shoppen’. Buiten voor de deur stonden 3 foodtrucks en veel picknickbanken waar we tussendoor ook veel hebben gezeten. Zo tegen 12 uur waren we aan de beurt met eerst de reuen uiteraard. In de Open Klasse stond Bauke tegen 4 andere reuen, maar de keurmeester beloonde Bauke met een 1Uitmuntend. In de Kampioensklasse reuen stonden wel 7 reuen, dus de concurrentie was hoog! Bij de beste reuen werd Bauke totaal onverwacht verkozen tot de beste reu en kreeg daarmee de titel Wereld Kampioen met twee prachtige standaards! Alexander en Christel wisten niet wat hun overkwam!

Veel tijd om te genieten van deze overwinning was er in eerste instantie niet, want het was tijd voor de teven om zich te showen. Na een aantal andere klasses was het de beurt voor de kampioensklasse waar onze Sammy-Flo in uit zou komen. Na het staan en het lopen van de ronde koos de keurmeester voor onze Sammy met een 1Uitmuntend en mocht zij nog lopen tegen de andere teven met 1Uitmuntend. Uiteindelijk voor de beste teef koos de keurmeester weer voor Christel en Sammy-Flo! Dus nu draagt ook onze eigen Sammy de titel Wereld Kampioen! Dat zorgde natuurlijk wel even voor een traan hier en daar!

 

 

 

 

Dat is toch wel iets heel bijzonders, om op een wereld tentoonstelling met zowel de reu als de teef de beste te worden als fokker zijnde! Maar nu moest er nog gekozen worden voor de BOB… Welke van deze twee lieverds was dan op dit moment volgens de keurmeester de beste? Christel bracht haar Sammy nogmaals voor en ik heb Bauke van Alexander voor gebracht in de ring. Heel even liet de keurmeester ons staan en vervolgens moesten we een ronde lopen.

Om ons heen later hoorde we dat men dacht dat de keurmeester wel voor Sammy zou kiezen, maar toch was dit niet zo! Hij koos voor Bauke als de BOB! Geweldig voelde het om even met de kersverse Wereldkampioen te mogen showen in de ring, maar natuurlijk liet ik de foto aan mij voorbij gaan. Die hadden Christel en Alexander samen verdiend! En later natuurlijk nog naar de Kynoweb stand voor de gratis foto die alle BOB’s altijd krijgen op een show. Aan het eind van de dag heeft Christel nog even een rondje door de ere ring gelopen met Bauke voor de keuring voor rasgroep 7, maar niet geheel onverwacht werden ze niet gekozen voor de top 6. Wat was de dag geweldig!!!

Op zondag zijn Christel en ik vervolgens weer terug gereden naar Amsterdam om deel te nemen aan de Nederlandse Rassenparade in de ere ring en om deel te nemen aan de keuring voor Beste Nederlandse Rashond. Voor de parade waren we met de voorzitter van de DPHCN en nog 2 leden die alle 3 een Drent gingen voorbrengen, Christel en ik hadden Sammy-Flo en Freddy meegenomen en mochten ook mee de ring in. Dat vond ik wel heel bijzonder, want wanneer sta je nou met je eigen hondje in de ere ring? Tijdens de parade ging het om het promoten van onze 9 Nederlandse rassen en De Nationale in juni 2019, een show in Zutphen speciaal voor deze 9 rassen. We moesten een (natuurlijk..) oranje t-shirt aan met het logo en maakten een plan de campagne. We zouden met 5 naast elkaar oplopen en vervolgens 1 voor 1 aansluiten in de rij. Ik vond het hartstikke leuk om mee te mogen lopen met Freddy om ons mooie ras te promoten!

In de keuring voor Beste Nederlandse Rashond werd een Friese Staby verkozen tot de beste, maar alle deelnemers kregen wel een prachtig grote (wederom oranje) rozet! Wat een eer om hier gestaan te mogen hebben, wat geweldig om ons ras te promoten en wat geweldig om nu te kunnen zeggen dat Van De Bezelhonk 3 Wereld Kampioenen en 1 Jeugd Wereld Kampioen voortgebracht heeft! Een prestatie om trots op te zijn!