Jachtdag DPHCN

Sammy-Flo met de eend op de MAP proef DPHCN

Op zaterdag 17 okt. werd er door de werkgroep jacht van de DPHCN voor het eerst een jachtdag georganiseerd. De bedoeling van de dag was om jacht en jachttraining te introduceren onder degene die er nog niet mee bekend waren, en een proefje te organiseren voor degene die al wat ervaring hebben. In de ochtend werd er onder het genot van een kopje koffie de dag uitgelegd en de groepen en keurmeesters bekend gemaakt. De beginnersgroep ging met een groepje mee om alle proeven af te gaan, te kijken en soms ook te proberen. Er werd tussendoor uitleg gegeven en verteld waarom de dingen gaan zoals ze gaan. We begonnen met de C proeven, gevolgd door de B proeven en daarna een lekkere lunch, verzorgd door het team van de locatie De Waltakke. In de middag werden er 2 MAP proeven uitgezet en door een aantal gelopen. De beginners konden hier zien hoe het resultaat kan zijn wanneer je een tijd met je hondje traint.

Susan en haar Freddy hebben in de ochtend meegedaan aan de C en B proeven. Voor een deel heeft ze met dummies de proeven gedaan, maar het konijn en het uit water apporteren met een eend heeft ze wel met wild gedaan. Heel knap heeft ze op 7 van de 8 proeven een voldoende gescored! Hiervoor kreeg ze uiteindelijk een ‘beginnerscertificaat’ met de behaalde cijfers er op.

Freddy met haar dummy tijdens één van de B onderdelen

Christel en Sammy deden in de middag mee met de 2 uitgezette MAP proeven. Met mooi wild en diverse proeven was dit een leuke laatste “training” voor de officiele MAP proef van Neede waar zij op zullen deelnemen op zaterdag 21 okt. Nadat ze alle 4 de stukken wild heeft binnen gebracht en een mooi punten totaal bij elkaar had gelopen van 160 uit de 200, werd dit beloond met een mooi MAP certificaat en een 4e plaats in de ranking.

Al met al was het een topdag, voorzien van veel zon en warmte, een heerlijke lunch van goed personeel, een prachtige train- en werklocatie en vooral een leuke en gezellige groep met mensen en honden bij elkaar! De bedoeling is dan ook om dit volgend jaar weer te kunnen organiseren en er een jaarlijks evenement van te maken binnen de club DPHCN, net als dat de vereniging VDP zich ook met jacht en wedstrijden bezig houdt.

Sammy-Flo liet in de ochtend de pups en beginners zien hoe je een konijnen dummy uit het bos moet halen