Jac Orion Proef

Op zondag 1 juli heeft Christel met Sammy-Flo deelgenomen aan de Belgische jachtproef genaamd de Jac Orion proef. Op deze vroege zondagochtend met erg warm weer hebben we de C en B onderdelen gedaan, met tussen de middag een heerlijke en gezellige BBQ. De proeven zijn in Belgie iets anders dan in Nederland en worden ook iets anders gekeurd, dus dat is wel eens leuk om mee te maken.
Er deden 35 honden mee waarvan 7 Drentsche Patrijshonden. Dat de proeven anders zijn dan in Nederland bleek wel, ze waren namelijk ook moeilijker! Uiteindelijk hebben 10 honden een diploma gelopen, waaronder onze Sammy-Flo. De puntentelling gaat ook anders, in Belgie kun je namelijk maximaal 20 punten krijgen voor een onderdeel en daardoor maximaal 160 punten voor een vol diploma. Met een puntentotaal van 137/160 punten, met onder andere de volle 20 op de markeer, werden Christel en Sammy-Flo zelfs knap 4de in het eindklassement!

Ivm het feit dat Freddy nog erg jong is, had ik haar niet ingeschreven voor deze proef, ik wilde alleen kijken en heb besloten haar wel mee te nemen naar Belgie. Op het laatste moment kon ik door een afzegging buiten mededingen mee doen aan de proef, ter voorbereiding op de proef in Beesd. Aan het eind van de dag heb ik dan wel geen diploma, maar toch weer een hoop geleerd met onder andere de volle 20 punten op down liggen en uit sturen en terug komen op bevel.

Het was een warme, vermoeiende dag, maar het was ook zeker een geslaagde dag om op terug te kijken, zeker ook dankzij de gezelligheid van alle mensen!